Skilsmissesæreje

Skilsmissesæreje i ægtepagt

Hvis du er på vej ind i et ægteskab, og overvejer skilsmissesæreje, er Ret&Råd Århus de rette at tage kontakt til. I Danmark forholder det sig sådan, at man ved at indgå ægteskab automatisk får det, der kaldes formuefællesskab, eller mere populært ”fælleseje”. I praksis betyder det, at man ved en eventuel skilsmisse deler formuen mellem de to parter. Det kaldes også ligedelingsprincippet. Hvis man ønsker at undgå at skulle dele sin formue med sin partner i tilfælde af skilsmisse, kan man i ægtepagten indføre skilsmissesæreje. Skulle behovet for en skilsmisse opstå, er man således ikke længere forpligtet til at dele sin formue med sin partner.

Forskellige former for skilsmissesæreje

Der findes flere forskellige former for skilsmissesæreje. I praksis er det sjældent set, at et rent skilsmissesæreje indføres. I stedet gør mange brug af den form, der hedder kombinationssæreje. Her skal formuen ikke deles, hvis der er tale om en skilsmisse, men sker der derimod et dødsfald, går vedkommendes formue til partneren. På den måde kan man sikre længstlevende ægtefælle økonomisk, uden at det går ud over friheden til at beholde egen formue i tilfælde af en skilsmisse. Det er også muligt at indføre et tidsbegrænset eller genstandsbestemt skilsmissesæreje. Eksempelvis kan man gøre det således, at man ikke skal dele sin formue i tilfælde af en skilsmisse i løbet af de første par år i ægteskabet, ligesom det er muligt at bestemme skilsmissesæreje over bestemte genstande. Det kunne eksempelvis være en arv på en separat konto, et hus eller noget helt tredje. På den vis bliver det muligt at skræddersy den løsning omkring skilsmissesæreje, som passer bedst til det pågældende par og ægteskab.

Få hjælp til ægtepagten

Ret&Råd advokater i Århus har mange års erfaring med håndtering af ægtepagter og skilsmisser. Det gør dem til den rette partner at tage kontakt til, hvis du står i en situation, hvor du ønsker at have et skilsmissesæreje i dit ægteskab. Deres ekspertise på området gør dem i stand til at vejlede dig og din partner, omkring hvilke muligheder der er, og eventuelt hvilken der matcher Jeres individuelle behov bedst. Fra start til slut hjælper de med at udføre ægtepagten på den mest korrekte vis. Når du vælger Ret&Råd Århus som din partner, kan du være sikker på, at der er orden i sagerne omkring dit skilsmissesæreje. Du kan læse mere om skilsmissesæreje på Ret&Råd Århus’ hjemmeside.