Har du efterhånden fået mange smerter i ryggen?

Har du efterhånden fået mange smerter i ryggen? Arbejder du i en vuggestue og er nu begyndt at mistænke det for skaderne? Så skal du også se på de ting, som du har derhjemme!

Det kan slide ryggen at arbejde i en institution

Hvis du arbejder i en vuggestue, vil du hurtigt kunne mærke, at du får ondt i ryggen. Man skal nemlig bære på mange børn hver eneste dag og det slider dig op til sidst. Man skal derfor prøve at undgå at bære for meget, når det er muligt. Der er for eksempel de børn, som selv kan gå, men bare vil bæres. Her må man være mere hårdfør, da det skader ryggen. Derudover har børn kun godt af at gå, da de skal lære det og får motion af det. Så husk altid at lade de børn gå selv, nu hvor de kan. Ros dem til skyerne, da det motiverer dem.

Derudover skal man også huske at løfte ordentligt. De fleste ansatte i vuggestuer løfter bare uden at tænke over det. Man kan derfor blot række armene ned til barnet og så hive det op til sig. Det er den dårlige måde. Man skal nemlig helt ned i knæene og på den måde rejse sig med barnet. Her bruger man nemlig benene i stedet for ryggen og det er en fordel.

Der er dog også ting derhjemme, som kan slide ryggen

Der findes dog også ting derhjemme, som kan skade din ryg. Hvis du for eksempel elsker at lave havearbejde, skal du huske at stå og sidde ordentligt. De fleste bøjer sig blot ned, når de skal hive ukrudt op. Det har ryggen ikke godt af og man skal derfor købe en skammel, som er beregnet til havearbejde.
Det samme gælder river og koste. Man skal købe dem af den rigtige størrelse. Det skal nemlig passe til din højde, så du ikke bøjer dig og bruger de forkerte muskler.

Hvis du også gør hyppigt rent derhjemme, skal du også huske at købe en støvsuger, som kan indstilles. Hvis du ikke kan indstille en støvsuger, vil du også opleve en del smerter i ryggen. Du må nemlig heller ikke her bøje dig forover, da du på den måde bruger ryggen. Så husk altid at købe ting, som passer til din højde, så du ikke skader den mere end nødvendigt!

Noget folk især ikke tænker over er deres garager. De fleste danskere har gamle garager, hvor man selv skal løfte porten op. Det kan virkelig være tungt, da portene ofte er tykke og lavet af træ. Her kan det betale sig at investere i ledhejseporte, da man her blot skal trykke på en knap og portene er åbne. Mange bruger deres garager til deres biler og skal derfor åbne den flere gange om dagen. Her vil det hurtigt blive meget nemmere og mindre smertefuldt, hvis man har ledhejseporte. Så anskaf dig dette og gør din hverdag meget nemmere!