bilnøgle med startspærre

Bilnøgle med startspærre – det er en god ide

Siden år 1995 har det været lovpligtigt med startspærre i bilnøglen, så det er derfor de fleste der har det nu til dags. Dette skyldes at bilnøgle med startspærre fungere som en ekstra sikring mod tyveri, eftersom dårlige kopier ikke kan anvendes uden den rette kode i nøglen. Det kan altså været godt givet ud, hvis man investere i en. Selvom de fleste allerede har det, så kan det alligevel være at man sidder inde med en ældre bil, som skal have installeret det.

Hvordan fungere en bilnøgle med startspærre?

Det fungere således at man indsætter en kode i bilen, som kommunikere med chippen i bilnøglen med startspærre. Når man så indsætter bilnøglen med startspærre i tændingslåsen, så vil der blive registreret hvorvidt koden i nøglen er ens med den i bilen. Viser det sig at koden er ens, så tænder bilen. Fidusen ved at en bilnøgle har startspærre er selvfølelig, at man ikke kan starte bilen, hvis koden ikke stemmer overens. Ydermere, kan man med selv en identisk skåret nøgle ikke starte bilen, da man skal kende koden først.

Processen foregår således at når man indsætter nøglen, så starter læse ringen et elektromagnetisk felt. Gennem en kobber spole i chippen, bliver der så produceret den nøjagtige mængde energi til at koden kan blive udsendt. Det signal som bliver udsendt er en digital kode, som bliver opfanget af læse ringen. Godkender bilens styreboks den tilsendte kode, så kan man altså starte bilen.

Skræm biltyvene væk

Det anbefales at man får sat en startspærre i sin bilnøgle, hvis man altså ikke allerede har det. Biltyve vil typisk undgå biler med det, da det gør det væsentlig svære at komme af sted med bilen. Man skal dog være klar over, at det koster lidt at få installerede, da man udover at støbning af nøgle, skal have foretaget en indkodning i bilen. Dette kan selvfølgelig virke som et ligegyldigt beløb, hvis det kan være med til at ens bil ikke bliver stjålet. Den eneste ulempe der er ved at have en bilnøgle med startspærre er, at hvis man mister den, så bliver det dyrere at få lavet en ny.